Fit For Free Westergracht
sportstone@fit-sportmassage.nl

De Oorsprong

De meest effectieve massage

Basalt is een uitvloeiingsgesteente dat ontstaat aan de oppervlakte in gebieden met vulkanische activiteit. Het is een hard, vulkanisch gesteente met een hoge dichtheid die je kunt vinden in de zee of een rivier. De gladde en ronde vormen ontstaan door de stroming van het water en de getijden van moeder natuur. De stenen worden met de hand in paren van gelijke grootte en gewicht bij elkaar gezocht. Door de hardheid kunnen de stenen kou en warmte lang vast houden en met een beetje olie, druk en beweging geven ze dit gedoseerd af de spieren. De warmte krijgen ze in een elektrische Hotstone pan gevuld met water. Hotstone stenen zijn er in verschillende grootte. Zo is er altijd een passsend paar stenen (in beide hand 1 steen) voor iedere spier of spiergroep.

SportMassage. De term sportmassage wordt gebruikt als verzamelnaam voor diverse verrichtingen, die sportmasseurs toepassen op sporters om hen een bestendige of betere sportprestatie te laten leveren of om hen te helpen bij het herstel naar volledige sporthervatting na een blessure. In de volksmond hanteert de sportmasseur in zijn massages een hoger tempo en een hardere hand waardoor de spieren nogal eens beurs aanvoelen na een bezoek. Het is de massage die veel cliënten omschrijven als stevig, hard, doelgericht en noodzakelijk. Een gediplomeerd en goed opgeleid Sportmasseur werkt klacht-en cliëntgericht. Daarvoor maakt hij/zij, daar waar noodzakelijk, gebruik van diverse massagetechnieken zoals Effleurages, federungen, tappotage, triggerpoint/sporttherapie, deep tissue en/of shiatsu massage. Een sportmassage boek je meestal voor 30 of 60 minuten, al naar gelang de wensen/klachten.

Hot Stone Massage is wellnessmassage gericht op de beleving en ontspanning van de cliënt. Daardoor is deze vaak vergezeld van gedimd licht, sfeermuziek en dito geurtje. Het is daarnaast een gecombineerde vorm van intuïtieve massage, thermotherapie en aromatherapie, vanuit de gedachtengang “Geest, Ziel en Lichaam zijn één”. De massage heeft een diepe ontspannende werking. De thermotherapie kan bestaan uit hete, warme en koude stenen, net waar persoonlijke behoefte naar is. Over het algemeen worden de stenen zorgvuldig op het lichaam geplaatst terwijl een ander deel gemasseerd wordt. Een Hotstone massage duurt minimaal 60 minuten en is meestal kostbaar vanwege het gebruik van de accessoires voor de beleving en de kostbare stenen in combinatie met de tijd die gaat zitten in het naderhand reinigen van stenen en pan. Daarnaast kan er veel verkeerd gaan, zo kunnen de stenen te heet zijn of worden ze niet geplaatst op spieren maar op botten of ruggewervels.

SportStone Massage. Dit is de massage die bovenstaande zaken functioneel combineert. Het richt zich niet op de “Wellnessbeleving” van de cliënt maar puur op de functionele kracht van de ijskoude en hete stenen, de diepere ontspanning in de spieren, het behandelen van de klacht en de bijbehorende regio. Waar veel masseurs in hun Hotstone massages een beetje van beide werelden bieden omvat een SportStone Massage deze functioneel en doeltreffend.

Een SportStone massage, wie wil dat nu niet?